Biralo 51,51% građana, bez većih nepravilnosti

Na parlamentarnim i lokalnim izborima u pet opština u Crnoj Gori do 13 sati glasalo je 278.151 birač ili 51,51 odsto, saopšteno je iz Državne izborne komisije (DIK). Opštinske izborne komisije (OIK), kako je kazao, predsjednik DIK-a Aleksa Ivanović, nijesu prijavile veće nepravilnosti tokom izbornog procesa. Sve se, kako je kazao uglavnom rješava u kontinuitetu.

Ivanović je kazao da je DIK upoznat sa pitanima vezanim za rad uređaja za elektronsku identifikaciju i ona se, kako je istakao rješavaju u komunikaciji sa DIK-om, OIK-om i Ministarstvom unutrašnjih poslova.

"Od strane Opštinskog odbora SNP Nikšić DIK-u je prijavljeno da na biračkim mjestima 108, 118 i 105 birački odbori ne dozvoljavaju opunomoćenim predstavnicima i njihovi zamjenicima da prate izborni proces koji se odvija putem pisma. O ovim i sličnim dilemama smo raspravljali prethodnih dana i jedno od mišljenja koje smo propremili i objavili je da DIK preporučuje da tim povjerenika za glasanje putem pisma bude sastavljen na paritetan način od predstavnika vlasti i opozicije kako bi se dodatno unaprijedilo povjerenje u izborni oproces.

Izvor: RTCG