Premijer glasao: Ovo je dan kada će Crna Gora odlučiti da ide naprijed, snažno putem razvoja, u EU i NATO-u i siguran dom za svakog građanina

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković glasao je jutros u 09:00 sati na parlamentarnim izborima i poručio da su građani slobodni da izađu na izbore i ocijenio da je danas dan u kojem će Crna Gora odlučiti da ide naprijed.

„Prije svega želim da ovaj dan bude praznik demokratije u Crnoj Gori, da građani Crne Gore slobodno izraze svoje političko uvjerenje, da odluče ko će ih predstavljati u naredne četiri godine. Ovo je i dan kada će Crna Gora odlučiti da ide naprijed, snažno putem svog ekonomskog i ukupnog razvoja – Crna Gora članica Evropske unije, pouzdana članica NATO-a, dakle, Crna Gora koja će biti siguran i bezbjedan dom za svakog njenog građanina i svaku njegovu porodicu“ – kazao je Premijer.

Predsjednik Vlade Duško Marković je dodao da je predizborna kampanja prošla i da danas treba da prepustimo građanima da slobodno, bez pritiska odluče svojom voljom ko će ih predstavljati u naredne četiri godine. Vjerujem da će danas pobijediti slobodna, nezavisna, demokratska i prosperitetna Crna Gora.

Na pitanje novinara da li ima informacija o mogućnosti incidenata Premijer je rekao da je kao predsjednik Vlade u redovnom  kontaktu sa sektorom bezbjednosti, da je situacija stabilna i da ne očekuje nikakve bezbjednosne rizike.

„Neke političke stranke pokušavaju i dalje da drže tenzije kao vid pritiska na glasače. Vjerujem da će u toku današnjeg dana odustati od takvog svog scenarija jer je Crnoj Gori potrebno da na izborni dan građani slobodno, samostalno, svojom voljom odluče ko će ih predstavljati u naredne četiri godine. Ne očekujem incidente, ne očekujem nestabilnost. Ako ih bude institucije znaju šta treba da urade u tom slučaju. Želim građanima da pošaljem poruku da su bezbjedni, da su sigurni, da slobodno izađu na birališta, da u svojim kućama sačekaju konačne rezultate koje će objaviti Državna izborna komisija. A onda ko pobijedi neka mu je srećno i neka preuzme odgovornost za vođenje države u naredne četiri godine“ – kazao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković odgovarajući na pitanja novinara nakon glasanja.

 

Izvor: SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE