"Anticrnogorsku opoziciju poslaćemo u prošlost"

Duško Marković, nosilac liste “Odlučno za Crnu Goru! DPS - Milo Đukanović”, kazao je da će na parlamentarnim izborima u nedjelju pobijediti ubjedljivije nego ikad, a anticrnogorsku opoziciju poslati u političku prošlost.

Marković je, u sklopu kampanje za predstojeće parlamentarne izbore, posjetio je Bijelo Polje.

Kako je saopšteno iz DPS-a, kazao je da Bijelo Polje čuva i afirmiše slobodnu, istinsku i prosperitetnu Crnu Goru.

"Ovdje smo najbolje vidjeli da je sjever vrijednost Crne Gore, koji joj doprinosi i koji je brani od svakog nasrtaja. Ovdje baštinimo onu vrijednost koja se zove međunacionalni sklad, na kojoj se temelji naša budućnost. Vrijednost koju potvrđuju vjekovi i decenije iza nas”, istakao je Marković.

On je ocijenio da su prigovori opozicije koji se odnose na to kako Vlada vodi proces evropske integracije neutemeljeni, paušalni i ne odgovaraju realnosti.

"Složena situacija u samoj EU nametnula je ograničenja i u politici proširenja, ali i pored toga - sa svake evropske adrese i uglas - ocjenjuje se da će Crna Gora biti prva naredna članica Unije", rekao je Marković.

On je istakao da to potvrđuju sprovedene reforme u Crnoj Gori, konsolidovane finansije, ekonomski rast, demokratski napredak, i unutrašnja spremnost Crne Gore da bude dio razvijene Evrope.

"Mi smo radili, realizovali planirano i obećano, u vašem Bijelom Polju, ugovorili smo 55 miliona investicija za 3 godine. Oni su primali funkcionerske plate i bojkotovali Parlament, kritikovali bez osnova i odgovornosti, opstruirali napredak Bijelog Polja i Crne Gore", rekao je Marković.

Izvor: RTCG