Marković: Samo vlast na čelu sa DPS-om može sačuvati državu

Vlast, čiji je stožer Demokratska partija socijalista (DPS), jedina je koja garantuje da će sačuvati samostalnost, slobodu i evropski put Crne Gore, poručio je Duško Marković, nosilac liste “Odlučno za Crnu Goru! DPS - Milo Đukanović”.

On je na tribini na Cetinju pozvao Cetinjane da u nedjelju izađu na izbore i daju glas Crnoj Gori.

„Da je odbranimo! Da je sačuvamo! Da nikada više ne ponovimo greške i zablude naših časnih predaka, koji su jednom, u smutnom istorijskom trenutku, prije 100 godina, dozvolili da nam na prevaran način otmu i zarobe Crnu Goru”, istakao je Marković.

On je podsjetio da se 28. avgusta navršava 110 godina od proglašenja Crne Gore za kraljevinu, navodeći da je to bio jedan od najznačajnih događaja u njenoj novijoj istoriji. Markovića je kazao da proglašenje Kraljevine nije bilo dovoljno da Crna Gora sačuva i osigura svoje mjesto u svijetu, dodajući da se samo šest godina kasnije sve preokrenulo. Crna Gora je, kako je kazao, prvo žrtvovala svoju vojsku, a ubrzo nakon toga i svoju državu “radi spašavanja tuđe vojske i zadovoljenja apetita druge države”.

„Naša mladost izginula je na Mojkovcu da bi spasila srpsku vojsku koja će se nakon dvije godine vratiti da okupira Crnu Goru i izbriše joj ime. I ne samo to, već odmah zatim i pomen tog imena”, rekao je Marković.

On je podsjetio kako može da bude kratak i tragičan put od slave do propasti jedne države.

„Zato za nauk i za pamćenje uvijek i za vazda - Crna Gora prije svega drugoga. Crnogorska država i njen suverenitet su naša najveća obaveza i naša najveća svetinja. Svi mi koji smo 2006. godine obnovili upravo danas smo najpozvaniji da je odbranimo“, poručio je Marković. On je istakao da ne smije biti neodlučnosti u odbrani svoje zemlje. „Kada kažemo nikada više 1918. nije to poklič protiv bilo koga, već zakletva da nam nikada više tuđe ne smije biti bliže od našega. Niko to ne zna bolje od nas u Crnoj Gori”, kazao je Marković.

Izvor:MINA