''SDP garantuje ekonomski jaku CG''

Da bi Crna Gora bila jaka, radnici u Crnoj Gori moraju biti dobro plaćeni, a njihova radnička prava zaštićena kao u državama EU, kazala je predsjednica SDP-a, Draginja Vuksanović Stanković, prilikom posjete Herceg Novom.

"Zbog toga primjeri poput Vektre Boke pokazuju na koji način se ne smije više nikad raditi u Crnoj Gori, jer je ta kompanija napravila nesagledivu štetu turističkoj ponudi Herceg Novog. Jedina šteta veća od te, je način na koji se ova firma ponijela prema bivšim radnicima", kazala je Vuksanović Stanković. Ona je istakla da je jaka Crna Gora solidarno društvo koje pomaže svima koji su u stanju socijalne potrebe, koje vodi računa o svojim penzionerima koji su gradili ovu zemlju.

"Ne možemo dozvoliti da firme sa crne liste poreskih dužnika budu strateški partneri vlasti. Ovaj primjer još jedan je u nizu gdje vidimo kako su se nekad uspješne firme strateški upropašćavale, vrijedni i marljivi radnici slali na biro rada, a zatim se ti isti investitori bogatili na osnovu najatraktivnijih lokacija na crnogorskom primorju koje su dobili u bescjenje", izjavila je Vuksanović Stanković. Naglasila je da jaka Crna Gora ne ostavlja radnike na cjedilu.

''Takvoj praksi privilegovanih pojedinaca ćemo stati na kraj. Radnicima se moraju platiti preostale zarade i otpremnine jer je dug firme prema njima jednako važan kao i dug koji ona ima prema državi u vidu neplaćenih poreza i doprinosa”, navela je ona. Poručuje da SDP jaka Crna Gora donosi upravo takve promjene u kojima će svi građani biti svoji na svome, a ne, kako kaže, živjeti kao najamnici na privatnom posjedu.

''U kojoj će prosječna plata biti 700 eura, a minimalna 300 eura. Zbog toga je 30-tog avgusta izbor lak. Samo jak SDP garantuje ekonomski jaku Crnu Goru", zaključila je Vuksanović Stanković.

 

Izvor: RTCG