Protivnici nezavisnosti CG i dalje na sceni

Protivnici crnogorske nezavisnosti i njenog evropskog puta i dalje su na sceni ocijenio je nosilac liste “Odlučno za Crnu Goru! DPS - Milo Đukanović” Duško Marković na tribini u Nikšiću za mjesne zajednice Kličevo i Ozrinići.

Nosilac Marković kazao je da mu je zadovoljstvo što je u društvu pobjednika - jer Nikšićani nemaju dilemu kojim putem treba da ide Crna Gora, niti u ovom gradu ima mjesta politici kojoj je nešto drugo i nešto tuđe bliže od sopstvene zemlje. Komentarišući aktuelnu političku situaciju, nosilac Marković je naveo da smo prije 14 godina vjerovali da smo na referendumu razriješili dilemu treba li nam naša kuća, i da li ćemo se kao društvo u cjelini posvetiti napretku i razvoju Crne Gore - međutim da se pokazalo da nije tako i da su protivnici crnogorske nezavisnosti i njenog evropskog puta i dalje na sceni.

"Ali naši građani to prepoznaju i vide, neće i ne žele da trpe tutore nad našim i nad glavom Crne Gore!”, kazao je Marković. Govoreći o opoziciji Marković je istakao da je politička konkurencija DPS-a skoncentrisana u tri bloka jedne te iste osovine koja ne vidi Crnu Goru kao nezavisnu državu.

"Koaliciju DF i SNP formirala je Srpska pravoslavna crkva, koja joj je i redosljed na listi odredila. Nema primjera u Evropi i na svijetu da se iz crkava i manastira kreće u političku agitaciju koja ne štedi nikoga i ne čuva nego uzurpira slobodu i dostojanstvo vjernika, a naših građana! Lidera je u toj koaliciji mnogo i previše, a glasača sve manje”, kazao je Marković.

 

Izvor: RTCG