Štampanje glasačkih listića za parlamentarne izbore počinje u subotu

Štampanje glasačkih listića za parlamentarne izbore, koji će biti održani 30. avgusta, počeće u subotu u bjelopoljskoj štampariji Merkator, saopšteno je iz Državne izborne komisije.

Navodi se da je planirano da štampanje počne u sedam sati. Iz DIK-a su kazali da proces štampanja mogu pratiti po jedan predstavnik domaćih i međunarodnih nevladinih organizacija i drugih međunarodnih organizacija i ovlašćeni predstavnici stranih država, kojima je Komisija izdala službeno ovlašćenje za posmatranje izbora, kao i predstavnici medija.

“Proces štampanja mogu pratiti najviše po dva predstavnika pojedinog medija (novinar i snimatelj, odnosno novinar i fotograf)”, dodaje se u saopštenju. Kako se navodi, zahtjev za izdavanje posebnog ovlašćenja za prisustvo procesu štampanja glasačkih listića podnosi se DIK-u na adresu Novaka Miloševa 8, ili na mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., 20. i 21. avgusta do 16 sati.

“Uz zahtjev je potrebno dostaviti podatke o licu za koje se traži ovlašćenje (ime i prezime, broj identifikacionog dokumenta- lične karte ili pasoša)”, zaključuje se u saopštenju.

 

Izvor: MINA