Ko misli sebi dobro, neće CG prepustiti avanturistima

Lider DPS-a Milo Đukanović kazao je tokom predizborne kampanje na Žabljaku da oni koji zdravo misle i žele dobro sebi i svome potomstvu neće prepustiti državu avanturistima.

Đukanović je govorio o značaju predstojećih izbora za Crnu Goru i njen dalji razvoj, vrijednim rezultatima, neposrednim programskim zadacima i strateškim ciljevima državne politike. Ocjenjujući izbore 30. avgusta najznačajnijim u novijoj istoriji, on je naveo najveća ostvarenja koja je Crna Gora postigla tokom vladavine DPS-a, od obnove državnosti, institucionalnog razvoja države, učlanjenja u NATO i progresa u evropskoj integraciji, do ekonomskog i demokratskog napretka crnogorskog društva.

"Mi vodimo odsudnu bitku za ono što je tekovina Crne Gore, branimo pravo na njeno postojanje i pravo da se ekonomski i demokratski razvija kao nezavisna država. Mi smo politička snaga koja je dovela do tog cilja i garant evropske budućnosti Crne Gore", rekao je Đukanović. Crna Gora, navodi on, mora naprijed, "a mi imamo političku konkurenciju koja bi da je vrati nazad".

"Potrebna je vještina upravljanja državom, a DPS je pokazala da zna da vodi državne poslove. Isto tako i da upravlja državom u kriznim situacijama. Niko drugi ne može ponuditi valjanije odgovore na aktuelne izazove od DPS-a, i zato ko god zdravo misli i želi dobro sebi i svom potomstvu neće prepustiti državu avanturistima", rekao je Đukanović i poručio da "moramo uložiti maksimalne napore da pobijedimo 30. avgusta".

 

Izvor: RTCG