Nudimo 50 planova za mir i ekonomski oporavak

Lider koalicije Mir je naša nacija Aleksa Bečić kazao je da građanima Crne Gore na predstojećim izborima 30. avgusta nude 50 planova za mir i za ekonomski oporavak zemlje i potpuno novi pristup javnim poslovima zajednice.

U intervjuu Vijestima, između ostalog, naglasio je da će svi državni funkcioneri raditi isključivo za platu "i ništa mimo plate".

"Uspostavićemo sistem u kojem se vrednuju znanje i sposobnost. Vratićemo radnike u fabrike, tako što ćemo dovesti kredibilne investitore i pokrenuti raznovrsnu proizvodnju, jer Crna Gora ima bogatu sirovinsku bazu. Zaustavićemo šumarsku, hidro i putarsku mafiju", rekao je Bečić. Kaže da će zuaustaviti namještene tendere, koruptivne ugovore i druga polja korupcije.

"Zaustavićemo dalje zaduživanje jer nećemo da našu djecu šaljemo u dužničko ropstvo. Uvođenjem rada na crno u legalne tokove, stvorićemo mogućnost za smanjenje poreskih opterećenja na zarade pa će plate biti veće. Povećaćemo i minimalnu platu sa 222 na 300 eura. Uvešćemo poreske olakšice i subvencije za zapošljavanje mladih. Zaustavićemo uvozničke lobije, jer poljoprivrda mora biti jedna od lokomotiva razvoja. Razvićemo široku turističku ponudu, jer Crnoj Gori uporedo treba i primorski, i jezerski, i vjerski, i planinski, i sportski, i eko, i ruralni turizam,",kazao je Bečić. 

 

Izvor: RTCG