Krivokapić: Crna Gora se suočava sa brojnim izazovima

Crna Gora trenutno se suočava sa brojnim izazovima, koji direktno ugrožavaju njenu stabilnost, ocijenio je nosilac koalicione liste "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić u pismu upućenom ambasadama više država.

Kako je saopšteno, Krivokapić je pismo uputio ambasadama Sjedinjenih Američkih Država, Ruske federacije, Ujedinjenog kraljevstva, Njemačke, Francuske, Italije i Delegaciji Evropske unije u Podgorici.

“U vremenu uznemirujuće društvene, ekonomske, političke i epidemiološke krize prisiljeni smo da izrazimo najdublju zabrinutost za budućnost Crne Gore, dobrobit njenog stanovništva i održivost dobrih odnosa sa međunarodnom zajednicom, ukoliko se dozvoli očuvanje postojećeg političkog statusa quo”, navodi se u pismu.

On je rekao da održanje sadašnjeg stanja u potpunosti garantuje da će svaki vid transformativne podrške koji je međunarodna zajednica do sada obezbijedila biti učinjen besplodnim, zahvaljujući, kako je naveo, nepredvidljivoj prirodi sadašnjih vlasti, “odlučnih da zadrže političku moć podsticanjem podjele i zavade, umjesto obezbjeđivanjem stabilnosti i svih uslova nužnih za dobro upravljanje zemljom”.

Krivokapić je ocijenio da je Crna Gora nazadovala u svakom mjerljivom pogledu, kako političkom, tako i ekonomskom.

 

Izvor: MINA