Marković: Pobijedićemo jer branimo demokratske vrijednosti

Demokratska partija socijalista (DPS) pobijediće ubjedljivo na izborima, jer brani demokratske vrijednosti i multikulturalnu i multivjersku tradiciju, kazao je Duško Marković, nosilac liste "Odlučno za Crnu Goru - DPS Milo Đukanović“.

"Između ostalog i zbog toga što smo svaki dan u ovom mandatu proveli radno i stvarajući, zajedno sa našim građanima. Pobijedićemo jer branimo demokratske vrijednosti, našu multikulturalnu i multivjersku tradiciju, i naše pravo da živimo slobodno i u slozi”, kazao je Marković,  prenosi MINA.  On je, govoreći o aktuelnom pitanju vezanom za usvajanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti i pravnom položaju vjerskih zajednica kazao da DPS nikada, nijednog građanina, svog člana nije pitala u koju Crkvu ide i kojem Bogu se moli.

"Mi poštujemo i Crkvu i vjernike. U Crnoj Gori ima mjesta za sve, i tako će ostati dok je ove politike, i dok je ovakve Crne Gore“, rekao je Marković. Marković je istakao da će DPS biti ubjedljivo pobjednik predstojećih izbora i da Vlada koju će formirati neće imati nikakva ograničenja u radu za dobrobit građana. Prema njegovim riječima, sva otvorena pitanja biće na stolu od prvog do poslednjeg dana mandata naredne Vlade, što znači i razvoj i prosperitet, odnosno bolji život svakog pojedinca i porodice.

"Nijesmo i nećemo šteđeti na razvoju i boljim uslovima života - posebno na selu i poljoprivredi, i u individualnim preduzetničkim inicijativama. Uz tako stvorenu novu vrijednost, porašće i plate, i penzije, i socijalna davanja. Ovo nije obećanje,nego naša politika koja se već ostvaruje”, zaključio je Marković.

 

Izvor: MINA