Odbranićemo građanski karakter CG

Lider DPS-a Milo Đukanović poručio je da će njegova partija na ovim izborima slaviti još jednu veliku crnogorsku poruku, navodeći da će biti odbranjen građanski karakter Crne Gore.

Đukanović je tokom posjete Mjesnom odboru Stara varoš istakao da možemo biti ponosni na to što je Crna Gora u proteklim decenijama jedina na prostoru bivše Jugoslavije uspjela da sačuva mir i učvrsti međuetnički i međuvjerski sklad. Upozorio je, međutim, da opet danas svjedočimo rađanju ideje etničke homogenizacije u regionu što, kako je rekao, upućuje na dodatan oprez i potrebu da čuvamo temelj savremene Crne Gore - građanski karakter naše države. On je podsjetio da je Crna Gora tokom devedesetih obnovila ekonomsko dostojanstvo, odbila da bude dotirana i uspostavila stabilnost svog ekonomskog sistema.

"Zbog toga smo sigurni da i danas, kada su ozbiljni ekonomski izazovi pred nama, Demokratska partija socijalista ima kapacitet da vodi državu i očuva stabilnost. Mi to možemo, i znamo da uradimo", rekao je Đukanović.

On ističe i da na ovim izborima branimo pravo da nastavimo da intenzivno razvijamo Crnu Goru. "Demokratska partija socijalista neće dozvoliti da se uništi to veliko djelo. Sve ovo smo mi stvorili, ovo mi moramo i da odbranimo. Da bi smo pomogli da Crna Gora napokon postane dio savremene evropske civilizacije, da se vrati svojoj evropskoj kući", zaključio je Đukanović.

 

Izvor: RTCG