Đeljošaj: "Na izborima osvajamo dva mandata"

Izađite na izbore 30. avgusta, vaših dvadeset minuta određuje smjer kuda će ovo društvo krenuti bar za sljedećih četiri godine, a možda i duže, poruka je Nika Đeljošaja, nosioca liste koalicije „Albanska lista Genci Nimanbegu Nik Đeljošaj”, koju čine Albanska alternativa, Forca, Demokratski savez Albanaca i politički pokreti Perspektiva i Unija za Tuzi.

On je u intervjuu za Dan poručio da je uvjeren da će ovoga puta osvojiti sigurna dva mandata. Govoreći o tome kakav rezultat očekuje na predstojećim parlamentarnim izborima, Đeljošaj je rekao da im njihov dosadašnji rad, principijelnost u vođenju politike, proaktivni stav do rješavanja postojećih problema vezanih za položaj albanskog naroda u Crnoj Gori daje pravo da vjeruju da će na ovim parlamentarnim izborima biti još uspješniji.

"Ubijeđeni smo da će naši dosadašnji glasači ostati nepokolebljivi, a da će mnogi albanski glasači prepoznati da se bez nas albansko pitanje ne može unaprijediti na stadijum kojeg priželjkujemo. Bez obzira na diskriminaciju koju nam u startu određuje Zakon o izboru odbornika i poslanika, ubijeđeni smo da ćemo ovog puta sa naše liste imati dva poslanika", rekao je Đeljošaj. Između ostalog, rekao je da su identitetska pitanja uvijek pitanja visokog prioriteta za bilo koju manjinu i bilo gdje.

 

Izvor: RTCG