''Zajedništvo preduslov za stabilnost i napredak CG''

Da bi institucije bile nezavisne, sudije i tužioci slobodni, profesionalni i posvećeni, da bi uspostavili vladavinu prava, a potom suzbili kriminal i korupciju, moramo da pomirimo Crnu Goru. Na temeljima pomirenja gradićemo našu kuću u kojoj svaki ukućanin ima ista prava, obaveze i odgovornosti. U kojoj neće biti prebrojavanja na partizane i četnike, bjelaše i zelenaše, kazao je Lider koalicije „Mir je naša nacija“, Aleksa Bečić, prilikom posjete opština Kolašin i Mojkovac.

Bečić je, u razgovoru sa građanima saopštio da je mir ono što spaja sve vjere, sve nacije i okuplja sve različitosti, a da je zajedništvo preduslov za stabilnost, razvoj i napredak Crne Gore.

„Ne možemo stići do cilja, a to su veće plate, nova radna mjesta i bolji standard, ako se stalno vraćamo u prošlost i međusobno prebrojavamo“, poručio je Bečić i dodao da je sada važnije nego ikad da pružimo ruku jedni drugima, da preskočimo sve vještačke barijere, da prekrečimo udbaške grafite i prezremo sva podmetanja.

„Znamo koliko ih je bilo za poslednje tri decenije. Zato je sloga svih građana naša snaga, naša nada i naša budućnost“ – istakao je lider koalicije.

Bečić je poručio građanima Kolašina i Mojkovca da hoće da vidi slogu među komšijama, kolegama i prijateljima.

''Želim da prestanu svađe oko boja i pjesama“, naglasio je lider koalicije i istakao da zavađena kuća ne može naprijed, a pomirena preskače sve prepreke do cilja.

„Zato je bratska sloga naša želja. Zato je mir naša nacija“, zaključio je Bečić.

Izvor: rtcg