Ibrahimović: Bošnjačka stranka garant stabilnosti države

Bošnjačka stranka (BS) se od osnivanja zalagala za nezavisnu, multietničku, multivjersku, evroatlantsku Crnu Goru u kojoj socijalna pravda i građansko društvo ne smiju imati alternativu, kazao je listu Pobjeda, poslanik Ervin Ibrahimović, koji je nosilac izborne liste “Bošnjačka stranka - Ispravno. Rafet Husović”, naglašavajući da "sa ponosom možemo reći da je zbog takve ispravne politike BS prepoznata kao garant stabilnosti naše domovine". 

“Građani, kao najbolji čuvari naše domovine, ponovo će dati povjerenje onim partijama kojima je Crna Gora u srcu i koje vode ispravnu državnu politiku. Građani će dati glas BS i prodržavnim partijama da bismo nastavili razvoj naše zemlje, konstantno jačanje demokratskih procesa, borbu za društvo socijalne pravde, promovisanje tolerancije, suživota i prihvatanje različitosti kao temeljnih vrijednosti Crne Gore", rekao je Ibrahimović.

Bošnjačka stranka već duže na državnom nivou vrši vlast sa DPS, SD i drugim manjinskim partijama. "Imali smo situaciju da Bošnjaci nijesu bili zastupljeni u institucijama sistema, mjesta u kojima su živjeli Bošnjaci bila su u smislu razvoja daleko iza ostalih krajeva Crne Gore", kazao je on.

Pojavom Bošnjačke stranke, njenim učešćem u vlasti, u saradnji sa koalicionim partnerima, kako je dodao, primjetan je značajan pomak. "Mi danas svjedočimo da su Bošnjaci zastupljeniji nego prije 20 godina. Iako to nije procenat koji odgovara realnom stanju i koji se mora konstantno unapređivati, možemo reći da smo zadovoljni urađenim. Vjerujemo da ćemo i u narednom periodu dobiti povjerenje od građana da nastavimo sa razvojem svih potencijala sjevera i Crne Gore", istakao je Ibrahimović.

 

Izvor: Mina