"Sjeverom CG jedino uspješno šire bijelu kugu"

Koalicija Mir je naša nacija ocijenila je licemjernom i smiješnom izjavu zamjenika predsjednika DPS-a Duška Markovića da Vlada Crne Gore nastavlja da ulaže u razvoj sjevera, a naročito u razvoj Andrijevice.

Podsjećamo, premijer Marković je tokom posjete Andrijevici rekao danas da Vlada nastavlja stratešku politiku razvoja sjevernog regiona.

"Koliko Vlada uspješno investira u sjever Crne Gore, osim ekonomskih podataka govore i brojke odseljenih, pa bi se moglo reći da Vlada jedino uspješno širi bijelu kugu sjeverom Crne Gore", ocijenjeno je iz koalicije "Mir je naša nacija".

Tu su, kažu, i neizostavne mini hidroelektrane "kojima se uništavaju ekosistemi rijeka na sjeveru države".

"Dakle, model 'daj pod koncesiju – devastiraj – raseli' je jedini model 'razvoja' koji je na sjeveru Crne Gore implementirala Demokratska partija socijalista", ističu iz ove koalicije.

Zalažu se, kako kažu, za ravnomjeran razvoj "oličen u projektima kojima će se razvijati sjever Crne Gore."

"A tu prije svega mislimo na razvoj poljoprivrede, eko i ruralnog turizma, kao i razvoj lakih industrijskih grana. Na taj način povećaćemo zapošljavanje, sačuvati naše rijeke i našu prirodu, i zaustaviti raseljavanje iz sjevernih opština naše države", poručeno je iz koalicije "Mir je naša nacija".

Izvor: rtcg