Manifestacija „Bjelasica za sve“ 16. i 17. septembra

Sportska manifestacija „Bjelasica za sve“, koju organizuje Centar za sport i rekreaciju, održaće se 16. i 17. septembra na bjelopoljskoj strani planine Bjelasice.

U okviru dvodnevne manifestacije, koja se po drugi put organizuje u Bijelom Polju, biće održana profesionalna Sky Run trka, planirane su i trke za rekreativce, a sve ljubitelje prirode očekuje i bogat kulturno-zabavni program.

„U saradnji sa Planinarsko-sportskim klubom ’Cmiljače’, Turističkom organizacijom Bijelo Polje, kao i Planinarskim savezom Crne Gore, po drugi put zaredom organizujemo ovu manifestaciju, koja polako prerasta u tradicionalni sportsko-turistički događaj. Iskreno vjerujem da će i ove godine biti uspješna, da ćemo dodatno promovisati naš najveći prirodni dragulj - planinu Bjelasicu, ali i da ćemo kod naših sugrađana razviti naviku da dođu na planinu, uživaju u njenim čarima i potom je ostave čistom“, kazao je direktor Centra za sport i rekreaciju, Marko Maslovarić.

Prvog dana, kako je najavio, biće promovisana knjiga „Moj put na krov svijeta“, autora Dragutina Šlagi Vujovića, a  biće prikazan i film „70 godina na visini“, dokumentarac o istorijatu Planinarskog saveza Crne Gore.

„Nakon toga imamo i logorsku vatru i planinarski kamp, tako da sam siguran da će to biti jedno sjajno druženje u prirodi“, rekao je Maslovarić u izjavi za Radio Bijelo Poje.

U nedjelju, 17. septembra, biće održane i trke, a Maslovarić je kazao da se nadaju velikom odzivu, jer interesovanja već ima.

„Planirana je Sky Run trka u dužini od 17 km, kotizacija je 20 eura, a obezbijeđen je i nagradni fond – 300 eura za 1. mjesto, 200e za drugo i 100 eura za treće mjesto. Prijave se vrše na licu mjesta do 9 časova, a početak trke je zakazan za 10 časova, interesovanja već ima, tako da očekujemo veliki broj učesnika. Takođe, planirana je i planinska trka za rekreativce u dužini od 5 km, kao i Mountain Bike trka, a nadam se da će nas i vrijeme poslužiti, kako bi i one bile uspješne“, saopštio je direktor Centra za sport i rekreaciju.

Maslovarić je dodao da će u nedjelju biti uručena i priznanja i nagrade, a planiran je i događaj „Zelena patrola“.

Istakao je i da je obezbijeđen prevoz za sve učesnike i goste manifestacije, koji će krenuti od 7 časova sa parkinga kod Pošte.