Registrovana 52 nova slučaja infekcije

U Crnoj Gori su, u posljednja 24 sata, registrovana 52 nova slučaja infekcije koronavirusom, a u tom periodu nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa kovid infekcijom.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom petka završile analizu i dostavile rezultate za 805 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 15, Bara deset, Nikšića šest, Cetinja, Kotora i Pljevalja po četiri, Berana i Herceg Novog po dva i Budve, Danilovgrada, Petnjice, Rožaja i Tvita po jedan.

Udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za srijedu je iznosio 6,46 odsto.

“Tokom petka IJZ-u nije prijavljen nijedan smrtni slučaj povezan sa infekcijom koronavirusom”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.794.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak 37 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 518.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom u Crnoj Gori je 285.535.

U Podgorici je aktivno 205 slučajeva koronavirusa, u Nikšiću 106, Baru 38, Budvi 27, Herceg Novom 22, Pljevljima 21, Kotoru 18, Cetinju 16, Tivtu 14 i Danilovgradu 13.

U Beranam je aktivno devet slučajeva koronavirusa, Bijelom Polju i Rožajama po pet, Andrijevici i Ulcinju po četiri , Plavu i Plužinama po tri, Mojkovcu dva i Kolašinu, Petnjici i Tuzima po jedan.

U Gusinju, Šavniku i na Žabljaku nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

iyvor>rtcg