Izborne liste u Bijelom Polju predalo osam političkih partija, tri koalicije i nezavisna grupa građana

Izborne liste za predstojeće lokalne izbore u Bijelom Polju, zakazane za 23. oktobar, Opštinskoj izbornoj komisiji predalo je osam političkih partija, tri koalicije i nezavisna grupa građana.

Građanski pokret URA nastupiće samostalno na ovim izborima, a listu “dr Dritan Abazović – Može Bijelo Polje – Može Crna Gora” predvodi Suada Zoronjić.

Na lokalnim izborima učestvovaće i koalicija u kojoj su Demokrate, Ujedinjena Crna Gora i Građanski pokret „Ljudi i tačka“, a na čelu liste „Idemo ljudi“ je profesor Miodrag Migo Pajović.

Po prvi put na izborima u Bijelom Polju nastupa partija “Evropa sad! Za Bijelo Polje“, na čelu sa Draženom Petrićem, a listu je predala i Stranka pravde i pomirenja.

I Bošnjačka stranka će nastupiti samostalno, a njihovu izbornu listu „Bošnjačka stranka – Ispravno za Bijelo Polje“ predvodi predsjednik Opštinskog odbora Bošnjačke stranke, Ernad Suljević.

Listu „Prava stvar – Koalicija još bolje za Bijelo Polje“, koalicije koju čine Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate, Socijaldemokratska partija, Bjelopoljska partija i Liberalna partija, predvodiće Abaz Dizdarević, a izbornu listu predala je i Partija crnogorskih Muslimana "Nova snaga Bijelo Polje“, ali je Komisija konstatovala nedostatake i naložila njihovo otklanjanje.

Opštinskoj izbornoj komisiji listu ,,Predrag Terzić – Prava Crna Gora – Držimo riječ – Marko Milačić“ predala je i Prava Crna Gora, kao i Svetosavska srpska lista ,,Za grad Miroslavljevog jevanđelja", čiji je nosilac Svetislav Perišić.

Na lokalnim izborima 23. oktobra nastupiće i Socijalistička narodna partija "SNP – Temeljno za Bijelo Polje”, na čelu sa Miomirom Vojinovićem, a listu "Nezavisna građanska lista – Nijaz Avdić” predala je i grupa građana.

Demokratski front – Nova srpska demokratija, Demokratska narodna partija i Pokret za promjene, takođe je predao listu „Demokratski front - Za budućnost Bijelog Polja“ za predstojeće lokalne izbore u Bijelom Polju, koju predvodi profesor Vaso Obradović.

Opštinska izborna komisija, nakon provjere dokumentacije, informisaće partije o verifikaciji njihovih lista, nakon čega će biti održano i žrijebanje za broj na glasačkom listiću.

 

Autorka: Sanja Dulović

Foto: Vladimir jelić

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE