"Potreba za brisanjem svih razlika"

„Karavan mira“ predvođen liderom koalicije „Mir je naša nacija“, Aleksom Bečićem, u posljednja dva dana obišao je opštine Bijelo Polje, Berane, Andrijevicu, Plav kao i gradsku opštinu Golubovci.

U razgovoru sa građanima, Bečić je istakao značaj širenja politike pomirenja i zajedništva, koja je, kako su naveli iz koalicije, najveći neprijatelj i trnu oku DPS vlasti, prenosi portal RTCG. Dodaje se da je lider koalicije predstavio konkretna programska rješenja koja, kako navode, daju odgovor na nagomilane ekonomske probleme sa kojima se suočavaju građani. Bečić je tokom posjete Bijelom Polju razgovarao sa mještanima Ravne rijeke, Tomaševa, Pavinog polja i predstavio im Program koalicije sa posebnim akcentom na razvoj sjevera naše zemlje. U razgovoru sa građanima, kako je saopšteno, posebno je naglasio potrebu za brisanjem svih razlika na kojima počivaju vještački uspostavljene podjele.

“Nije važno kako se ko zove, nego kakav je čovjek, komšija i prijatelj”, istakao je Bečić i dodao da je danas više nego ikada važno da se ne osvrćemo na podmetanja i provokacije onih koji žive i decenijama opstaju na podjelama. Prilikom posjete Beranama „Karavan mira“ je, osim centra grada, obišao i naselja Ržica, Hareme, Budimlja, Police, Dolac, Lužac, Pešca i Luge. Iz koalicije ističu da su građani Berana svjedoci stručnosti i sposobnosti funkcionera Demokrata koji, kako navode, pošteno i odgovorno vrše vlast u ovom gradu. Bečić je u Andrijevici izrazio uvjerenje u izuzetno pozitivan izborni rezultat na lokalnim izborima u toj opštini.

Tokom jučerašnjeg dana Bečić je obišao i građane u zetskim naseljima Bijelo Polje, Berislavci, Mahala, Ljajkovići, Balabani i Mataguži.

 

Izvor: RTCG