Socijaldemokrate Crne Gore predale izbornu listu Državnoj izbornoj komisiji

Socijaldemokrate Crne Gore predale su danas Državnoj izbornoj komisiji listu kandidata za poslanike u Skupštini Crne Gore na predstojećim izborima, pod nazivom “Socijaldemokrate – Ivan Brajović – Mi odlučujemo DOSLJEDNO”.

Nosilac liste je Ivan Brajović.

Državna izborna komisija vrši pregled dostavljene dokumentacije koju propisuje član 46 Zakona o izboru odbornika i poslanika, kao i potrebnu dokumentaciju za svakog kandidata sa liste. Takođe, Državna izborna komisija utvrđuje da li lista ima potreban broj potpisa podrške birača.

Izborna lista za izbor poslanika može biti utvrđena od strane Državne izborne komisije ako je svojim potpisom podrži najmanje 4 261 birač.

Ukoliko utvrdi da izborna lista za izbor poslanika u Skupštinu Crne Gore naziva „Socijaldemokrate – Ivan Brajović – Mi odlučujemo DOSLJEDNO“ sastavljena u skladu sa Zakonom o izboru odbornika i poslanika, Državna izborna komisija potvrđuje i proglašava izboru listu.

Ako DIK utvrdi da izborna lista sadrži određene nedostatke donijeće, u roku od 48 sati od prijema izborne liste, zaključak kojim se podnosiocu liste nalaže da, najkasnije u roku od 48 časova od dostavljanja zaključka, otkloni te nedostatke. Tim zaključkom se podnosiocu ukazuje na radnje koje treba da obavi radi otklanjanja nedostataka.

Izvor i foto:dik.co.me