Ovo nije običan Yugo (VIDEO)

Ponos Jugoslavije, Zastava Yugo, osamdesedih godina prošlog vijeka se izvozio u Sjedinjene Američke Države. Ovaj primjerak nema puno toga zajedničkog sa originalom, jer je vlasnik u njega ugradio američko srce...

Krajem osamdesetih godina počeo je izvoz modela Zastava Yugo na tržište Sjedinjenih Američkih država. Predstavljen kao automobil sa veoma privlačnom cijenom, Yugo je vrlo brzo postao predmet šale i podsmeha, posebno posle uloga u popularnim američkim filmovima.


Ovaj Yugo nije za potcenjivanje. Radi se o modelu proizvedenom 1988. godine, sa oznakom GV, kojeg je pokretao izvorni 1.1-litarski motor maksimalne snage od 45 konjskih snaga. Naravno, to je za tržište kao što je SAD izuzetno malo. Zato je ovaj Amerikanac u svog ljubimca ugradio Chevrolet V8 motor LSx. Ima zapreminu od 5,3 litra i mogućnost Nitro pogona. Da bi automobil na zamrznutom jezeru ostvario odgovarajuću trakciju, montirani su specijalni pneumatici. Automobil je ugradnjom nove tehnike dobio zadnji pogon. Ovako opremljen Yugo u trci na 1/8 milje, ovu distancu (201 metar) prešao je za 7,88 sekundi.


Uživajte u video: