Pažnja, sportski automobili nisu za svakoga! (VIDEO)

Da biste vozili Lambo, nisu dovoljno samo pare. Trebalo bi i neke fizičke karakteristike da ispunjavate...

Ultra-sportski automobili su atraktivni i svom vlasniku obezbeđuju visok stepen prepoznatljivosti. Međutim, šta se događa kada telesne proporcije ne odgovaraju tesnoj unutrašnjosti ovakvih automobila?

Nije dovoljno imati novac za kupovinu ekskluzivnih sportskih automobila prestižnih marki, kao što su Porsche, Ferrari, Lamborghini, Aston Martin, McLaren... Potrebne su i odgovarajuće fizičke predispozicije za ovakve automobila. U najvećem broju slučajeva, ograničavajući  faktor je visina vozača, međutim i druge dimenzije mogu biti neodgovarajuće za vožnju ovakvih automobila.

Postoji mogućnost da možete da ih vozite, ali treba razmišljati i o tome, kako izaći iz automobila. Najnoviji primer je Clive Khulubuse Zuma, nećak južnoafričkog predsednika, koji i pored činjenice da ima višak kilograma, ne želi da se odrekne vožnje u atraktivnom Lamborghini Murcielagu. Pogledajte na koji način Zuma izlazi iz svog automobila. Verovatno se svakom od nas, iz različitih razloga, može dogoditi da ima višak kilograma, ali, da li mora Lamborghini? Ako mora, preporučujemo model Urus.