Uklonite bore uz nekoliko jednostavnih koraka

Dr Mehmet Oz je penzionisani hirurg koji je postao voditelj. On je za Today govorio o tome kako žene mogu izgledati mlađe uz samo nekoliko jednostavnih koraka njege kože.

Počeo je objašnjavajući da je koža lijepa na dodir zbog svoje elastičnosti i kolagena. Međutim, kako vaš kolagen postaje "nezbrinut" zbog sunčevih zraka i neizbježnog starenja, koža počinje da stari i stvaraju se bore.

Rekao je da ovi koraci mogu učiniti kožu "ljepšom nego što je bila ranije". Ulaganje u dobru hidratantnu kremu je "temelj" dobrog izgleda u bilo kom uzrastu. On je izjavio:

"To je korak broj jedan iz više razloga. Podmazuje kožu na način koji je koristan. Mislim da je većina ljudi svjesna toga, ali ne uviđa značaj."

Preporučio je kupovinu hidratantne kreme koja više liči na losion nego na mast, dakle u pitanju je malo gušća krema. Može se primijeniti ujutru, ali ljekar savjetuje da je koristite dva puta dnevno.

Dr je rekao da "jeftine" hidratantne kreme u apotekama mogu da rade jednako dobro kao i one skuplje. Ne morate da trošite bogatstvo na ove proizvode.

Njegov drugi savjet za uklanjanje bora bio je korišćenje retinola - vitamina A - jednom ili dva puta nedjeljno. Preporučio je ženama da ga nanose noću jer sunce može izmijeniti njegovu prirodu i funkciju.

Kako je rekao, piling je ključan za uklanjanje bora iz više razloga. Dovoljno je jednom ili dva puta nedjeljno, kako ne biste iritirali kožu.

 

Izvor i foto:Nezavisne novine

Tekst objavila:Jasminka Mulić