Crnogorski penzioneri uputili 89,3 hiljade EUR Turskoj i Siriji

Crnogorski penzioneri izdvojili su 89,3 hiljade EUR za pomoć stanovništvu Turske i Sirije, koje su nedavno pogodili razorni zemljotresi.



Iz Saveza udruženja penzionera Crne Gore saopštili su da je ta pomoć uplaćena na račun Crvenog krsta i upućena Turskoj i Siriji po pola.

“Od februarske penzije članovi Saveza udruženja penzionera Crne Gore su izdvojili 89.301 EUR i uputili nastradlima od zemljotresa u Turskoj i Siriji, preko Crvenog krsta”, navodi se u saopštenju.

Iz Saveza su kazali da je Fond penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO), nakon što su dostavljeni potpisane odluke svih mjesnih i opštinskih udruženja penzionera, donio odluku da se oduzme jedan EUR od februarske penzije.

Predsjednik Saveza udruženja penzionera Branko Vešović rekao je da su prethodno o toj namjeni pismeno obavijestili svih 26 opštinskih udruženja penzionera.

“Obavijestili smo ih prošlog mjeseca da na upravnim odborima prethodno konsultuju mjesna udruženja i donesu odluke, odnosno saglasnost da se penzionerima, koji su članovi Saveza udruženja penzionera, od februarske penzije odbije po jedan EUR, što su oni i uradili”, kaže se u saopštenju.

Vešović je rekao da su im saglasnost u pisanoj formi dostavila opštinska udruženja penzionera Andrijevice, Bara, Bijelog Polja, Budve, Berana, Cetinja, Danilovgrada, Herceg Novog, Kolašina, Kotora, Mojkovca.

On je naveo da su saglasnost dostavila i opštinska udruženja Nikšića, Podgorice, Plava, Pljevalja, Plužina, Rožaja, Šavnika, Tivta, Ulcinja, Žabljaka, Petnjice, Tuzi, Zete i Gusinja.

Kako je dodao, sve te saglasnosti proslijedili su Fondu PIO, koji je prihvatio njihovu zajedničku odluku.

Izvor:mina