"CG želimo sretan i brz put u Evropsku uniju"

Poslanici slovenačkog Državnog zbora poželjeli su Crnoj Gori sretan i brz put u Evropsku uniji, uz nadu da će naša zemlja biti prva naredna članica evropske porodice naroda.

Naime, šef crnogorskog parlamenta Aleksa Bečić sastao se sa delegacijom šefova klubova poslanika Državnog zbora, na čijem čelu je Danijel Krivec, predstavnik poslaničke grupe Slovenačke demokratske stranke u Državnom zboru.

Bečić je zahvalio Sloveniji za pomoć na putu pristupanja Evropskoj uniji.

On je istakao da je Skupština Crne Gore u posljednjih 14 mjeseci značajno unaprijedila transparentnost rada, i potpuno se otvorila prema građanima.

Navodeći da Slovenija prati put Crne Gore u pristupnim pregovorima sa EU od samog početka, poslanik Krivec je kazao da Crna Gora ima podršku "i želimo da se taj proces ubrza jer je to važno za stabilnost Zapadnog Balkana".

Ističući da sa zadovoljstvom prati dešavanja u crnogorskom parlamentu Maša Kociper je kazala da u radu crnogorskog Parlamenta posebno cijeni "dostignuti nivo demokratije", kao i da se raduje skorijoj saradnji sa Ženskim klubom Skupštine Crne Gore.

Navodeći kako se nada da će Crna Gora biti prva naredna članica Evropske unije, poslanik Roman Jakić je naveo da bi želja svakako bila da sve zemlje Zapadnog Balkana u perspektivi budu dio velike evropske porodice.

Iz Slovenije i najava da će nastaviti da pomažu Crnoj Gori na evropskom putu.

Slovenački poslanici su kazali da je Evropska unija pravi odgovor na sva pitanja: "Ulaskom u Evropsku uniju mi smo mnogo dobili, sigurni smo da ćete dobiti i vi. Želimo vam sretan i brz put u EU”.

Izvor:rtcg