Krivokapić odgovara na pitanja poslaničkih klubova

Premijer Zdravko Krivokapić odgovaraće danas u parlamentu na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.

Poslanik Demokratske Crne Gore Momo Koprivica pitaće Krivokapića o napadima na vjerske objekte.

U ime kluba poslanika "Crno na bijelo", poslanik Srđan Pavićević pitaće premijera kako tumači, u kontekstu najnovijih političkih događanja, odnos srpskih zvaničnika prema Vladi, premijeru i zvaničnoj politici Crne Gore i njenim protagonistima.

"Da li će najnovija događanja imati ikakve reperkusije na zajednički život u regionu i kvalitet susjedskih odnosa između Srbije i Crne Gore? Da li će se stavovi zvaničnog Beograda odraziti na turizam, trgovinu, ekonomiju, saradnju u domenu kulture i slično", pitao je Pavićević.

Predsjednik kluba Socijaldemokrata Ivan Brajović pitaće Krivokapića da li ima plan za prevazilaženje, kako je rekao, do sada nezabilježene političke situacije u kojoj se nalazi Crna Gora.

"Vlada na čijem ste čelu izgubila je povjerenje većine poslanika u Skupštini, a Skupština je izgubila kvorum za održavanje plenarne sjednice. Koje poteze planirate da povučete u cilju saniranja trenutnog stanja", pitao je Brajović.

Predsjednik kluba Socijaldemokratske partije i albanske koalicije "Jednoglasno" Raško Konjević pitaće Krivokapića za ocjenu rada Vlade u proteklih 200 dana.

"I da li smatrate da Vi imate nepodijeljenu podršku Skupštine za nastavak rada Vlade, u skladu sa ustavnim ovlašćenjima", pitao je Konjević.

Na Osmoj posebnoj sjednici, u dijelu posvećenom poslaničkim pitanjima, a u vezi sa određenom temom ovlašćeni predstavnici klubova poslanika postavljaće pitanja ministru vanjskih poslova Đorđu Raduloviću, na temu „Diplomatsko - konzularna mreža”.

 

iZVOR:MINA