Preminula jedna osoba, registrovano 75 novih slučajeva infekcije

U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, od posljedica koronavirusa preminula jedna osoba, a registrovano je 75 novih slučajeva infekcije.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa, tokom utorka završile analizu i dostavile rezultate za 866 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 36, Nikšića 18, Bara šest, Budve i Danilovgrada po tri i iz Herceg Novog i Pljevalja po dva.

U Andrijevici, Plavu, Rožajama, Tivtu i Ulcinju registrovan je po jedan novi slučaj koronavirusa.

Udio novopozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za utorak iznosio je 8,66 odsto.

“Tokom utorka IJZ-u je prijavljen jedan smrtni ishod povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom. Preminula osoba je imala 64 godine, sa prebivalištem u Nikšiću”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa kovid 19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.793.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak 64 pacijenta.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva kovid-a 19 u Crnoj Gori iznosi 473.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 285.322.

U Podgorici su aktivna 203 slučaja koronavirusa, Nikšiću 93, Budvi 26, Baru 22, Herceg Novom 20, Danilovgradu i Pljevljima po 15, Tivtu 14, Kotoru 12.

Na Cetinju je aktivno deset slučajeva koronavirusa, u Ulcinju sedam, Beranama i na Žabljaku po šest, u Bijelom Polju pet, Andrijevici i Plužinama po četiri, Mojkovcu i Rožajama po tri, Kolašinu i Plavu po dva, a u Tuzima po jedan.

U Gusinju, Petnjici i Šavniku nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

izvor:mina