Bajden vakcinisan trećom dozom

Američki predsjednik Džozef Bajden juče je vakcinisan trećom dozom vakcine protiv koronavirusa i ponovo je pozvao građane da se vakcinišu.Vakcinacija je bila javna kako bi podstakao i druge da isto urade.

Tom prilikom je odbacio kritike Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) i pojedinih zdravstvenih stručnjaka koji su ranije pozivali da se omoguće vakcine onim državama koji ih nemaju dovoljno, a prije nego što počne vakcinacija trećom dozom, prenosi portal Kliks.

"Ulažemo više napora nego sve ostale države svijeta zajedno. Uradićemo svoj dio posla", poručio je Bajden.Američki Centar za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti (CDC) je prošle sedmice preporučio da se trećom dozom vakcine proizvođača Fajzer/Bionteh trebaju vakcinisati samo oni stariji od 65 godina i drugi kojima je imunitet slabiji. Preporuka za treću dozu vakcine odnosi se i na one radnike koji su u većem riziku da se zaraze koronavirusom.

"Znamo da pobijediti ovu pandemiju, sačuvati živote, ostaviti škole otvorenim, učiniti da ekonomija funkcioniše znači da moramo biti vakcinisani. Molim vas, uradite pravu stvar, vakcinišite se. To može sačuvati vaš život i živote onih kojima ste okruženi. To je lako, dostupno i besplatno", ukazao je Bajden.

Najavio je da će pozvati privatni sektor da insistira na tome da radnici i mušterije, klijenti moraju biti vakcinisani, prenosi Al Džazira na engleskom jeziku.

Izvor: Rtcg