Zbog radova na vodovodnoj mreži više naselja bez vode

Zbog sanacije više kvarova na vodovodnoj mreži i priključenja novih potrošača, danas će od 9:30 do 19  časova bez vode ostati domaćinstva u naseljima Ravna Rijeka, Ribarevine, Kruševo, Rakonje, Medanovići, Rasadnik, Babića Brijeg i dio Zaimovića Livada, saopštili su iz Vodovoda-Bistrica. Dodaju, da će na području grada i drugim prigradskim naseljima vodosnabdijevanje biti uredno.

Zbog planiranih radova na mreži,  danas će od 8 do 13 sati bez napajanja električnom energijom ostati domaćinstva u Loznoj, dok će od 9 do 16 bez struje biti Grančarevo, Sutivan, Voljavac, Strojtanica, Vrh i Rasovo, saopštavaju iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema. 

Lokalni i međunarodni vozovi jutros saobraćali po utvrđenom redu vožnje, obavještavaju sa bjelopoljske željezničke stanice. 

U službi hitne pomoći tokom protekla 24 sata ljekarsku pomoć zatražio 61 sugrađanin, dok je dežurna ekipa 10 puta intervenisala na terenu. 

U nižim predjelima u Crnoj Gori jutros se saobraća po pretežno suvim putevima, a na sjeveru ima mjestimične poledice, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).Oni su upozorili da su učestali odroni i da je neophodna dodatna opreznost na dionicama duž klisura i usjeka.Iz AMSCG su savjetovali opreznu vožnju prilagođenu vremenskim i saobraćajnim uslovima.

 U južnim i centralnim predjelima, ujutru, ponegdje mala do umjerena oblačnost, a tokom dana pretežno sunčano. Na sjeveru, umjereno do potpuno oblačno, povremeno sa slabim snijegom i mećavom. Vjetar umjeren do jak, na udare ponegdje i veoma jak, sjevernih smjerova. Jutarnja temperatura vazduha od -8 do 5, najviša dnevna od -3 do 13 stepeni.