Maturanti Srednje stručne škole darivali krv

Maturanti Srednje stručne škole i professor Nikola Simović, darivali su danas krv na Odjeljenju transfuziologije Opšte bolnice, u akciji ,,Pruži ruku za život, daruj krv”, koju je organizovala JU Srednja stručna škola u saradnji sa NVO ,,Kan”, Opštinskom orgaizacijom Crvenog krsta Bijelo Polje, Klubom dobrovoljnih davalaca krvi i Zavodom za transfuziju krvi.

Organizator akcije, profesor Nikola Simović, u izjavi za Radio Bijelo Polje je kazao da se akciji odazvalo 19 maturanata, te da je prikupljeno 11 jedinica krvi.

,,Naši učenici su još jednom pokazali humanost i odgovornost. Ovom akcijom željeli smo da ukažemo na važnost dobrovoljnog davanja krvi, kao aktivnosti od opšteg društvenog interesa”, istakao je Simović.

Predsjednik Kluba dobrovoljnih davalaca krvi, Vlado Tomović, zahvalio se mladim humanistima na učešću u akciji.

,,Pozivam sve dobrovoljne davaoce, one koji to žele da postanu i zainteresovane sugrađane da organizuju i podrže ovakve akcije, kako bi zajednički obezbijedili dovoljne količine ove dragocjene tečnosti, za sve naše sugrađane kojima je ona potrebna”, naglasio je Tomović.

Učenica četvrtog razreda Srednje stručne škole, Tamara Lukovac, danas je prvi put darivala krv.

Istakla je da se sa zadovoljstvom prijavila za učešće u ovoj akciji.

,,Nakon darivanja krvi odlično se osjećam, i nadam se da ću ovim humanim gestom pomoći nekome kome je krv neophodna”, istakla je Lukovac.

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto: JU Srednja stručna škola Bijelo Polje