Šćekić: Zadovoljstvo je biti na čelu Osnovne škole ,,Aleksa Bećo Đilas“ (video)

Osnovna škola ,,Aleksa Bećo Đilas“ u Ravnoj Rijeci osnovana je davne 1931. godine, a tokom decenija postojanja iznjedrila je veliki broj uspješnih učenika, kazao je direktor ove vaspitno-obrazovne ustanove, Marko Šćekić.

Šćekić je u emisiji ,,Riječ o školstvu“, Radija Bijelo Polje, kazao da je zadovoljstvo biti na čelu tima ove ustanove, koja nosi ime poznatog revolucionara i narodnog heroja.

,,Trenutno u matičnoj školi imamo 135 učenika, a u područnom odjeljenju u Jabučnom dva, Ostrelju tri i Slijepač mostu dva učenika. Ukupno učenika sa područnim odjeljenjima imamo 142. U matičnoj školi prije tri godine u saradnji sa Američkom ambasadomustanova je renovirana, i uslovi rada su dobri, naravno, uvijek nešto nedostaje, ali se možemo pohvaliti. Trenutno su nam neophodni televizori u učionicama, ali i kompjuteri koji su dotrajali. Što se tiče grijanja, time se možemo pohvaliti, grijanje je na pelet i škola je uvijek topla kada nam stižu hladniji dani. U područnim odjeljenjima obezbijedili smo dovoljno ogrijeva, tako da je situacija u tom dijelu dobra“, dodao je Šćekić u emisiji ,,Riječ o školstvu“.

Nastava se, prema riječima Šćekića, odvija u jednoj smjeni.

,,Dosta škola na seoskom području nema fiskulturnu salu, ali mi imamo, jer je prilikom rekonstrukcije škole sala uređena, tako da se nastava za fizičko vaspitanje može odvijati solidno. Opremljena je gumenom podlogom, djeca su bezbjedna za vrijeme izvođenja nastave, a najvažnije je da je topla u zimskom periodu“, objašnjava direktor Osnovne škole ,,Aleksa Bećo Đilas“.

Pored i nekada loših uslova, djeca koja pohađaju ovu obrazovnu ustanovu, postižu zapažene rezultate na brojnim takmičenjima.

,,Imamo sekciju fudbala, košarke, rukometa, naravno, dodatnu i dopunsku nastavu. Imali smo konkurse likovne, a učenici su nastupali i na Festivalu mladih recitatora, koji je održan u Nikšiću. Postigli su solidne rezultate, ali je najvažnije učestvovati“,  dodao je Šćekić u emisiji Radija Bijelo Polje.

Prioritet je, kaže Šćekić, renovirati školsku biblioteku.

,,Školska biblioteka smještena je u jednoj baraci, koja je u fazi raspadanja. Dobili smo nešto sredstava od Ministarstva prosvjete, i u toku sam da to renoviram. To nam je prioritet, jer je knjiški fond zaista bogat, ima oko pet hiljada knjiga, ali pošto je loše vrijeme mi ćemo sačekati proljeće“, naveo je Šćekić, i istakao da se nada i dodjeli novog školskog kombija.

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE 

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Milan Knežević

Audio obrada i montaža: Sanida Kajević

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE