Na području MZ Lozna ove godine kilometar novog asfalta, riješeni problemi vodosnabdijevanja i napajanja strujom u nekim selima (video)

Na području MZ Lozna ove godine je dosta urađeno  na poboljšanju  komunalne i putne infrastrukture, a priortitet  mjesnog rukovodstva  bila je putna mreža, kazao je Hakim Bakija, potpredsjednik Savjeta MZ Lozna. Gostujući u  emisiji “O mjesnim zajednicama” Radija Bijelo Polje, on je naglasio da u tom dijelu, nijedne godine nijesu bolje radili nego ove.

“Mogu reći da je ova godina bila dobra, odradila smo puno putne infrastrukture na području MZ Lozna. Odradili smo preko kilometar asfalta na pravcima Trubina- Crniš, Lozna - Blatka i Srđevac Sajkovac, gdje smo asflatirali najteži dio tog lokalnog puta u dužini od 300 metara. Preostalo je da se odradi još oko dva kilometra, kako bi taj put povezali sa putnim pravcem koji iz Lozne ide prema Sušici, tako da bi u slučaju nekih radova ili blokada na putevima, mještani mogli normalno da funkcionišu. Očekujemo izgradnju lokalnog puta Lozna - Sušica, jer su, zahvaljujući Opštini i predsjedniku Petru Smoloviću, uspješno riješeni imovinski odnosi, ali je problem nastao zbog neuplaćivanja dva i po miliona eura,  koliko je prvobitno bilo odobreno za izgradnju ovog puta, od strane nove vlade. I prema Crnišu  je odrađeno 800 metara asfalta, a ostalo je još da se asfaltira još oko dva i po kilometra puta. Izvršili smo i nasip makadamskih puteva u dužini od oko 2000 metara, a  riješili smo i probleme vodosnabdijevanja i napajanja električnom energijom u nekim selima koja gravitiraju našoj mjesnoj zajednici”, istakao je Bakija.

Bakija je podsjetio, da je Lozna još 1946. godine imala status opštine i bila razvijeni administrativni centar u koji se dolazilo iz mnogih krajeva i tražilo zaposlenje. Danas, 76 godina kasnije, na ovom području ne živi se ni približno onako dobro kako se tada živjelo, a i stanovnika je sve manje.

Repriza emisije “O mjesnim zajednicima” biće emitovana večeras na talasima Radija Bijelo Polje od 20:15

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Tanja Dangubić

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska relaizacija: Zoran Rakočević

Video prenos: Ljilja Brajković

Audio obrada: Sanida Kajević

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE