Sjutra na gradskom trgu maskenbal ,,Princ i princeza i po neki vitez“

Šesti Regionalni festival fantastične književnosti REFESTICON 2018 održaće se od 14. do 17. juna u Bijelom Polju, u organizaciji Lokalnog javnog emitera Radija Bijelo Polje.

Sjutra će na grdskom trgu od 12 časova, maskenbalom ,,Princ i princeza i po neki vitez” početi program u susret Festivalu, a učesnici događaja biće učenici tri gradske osnovne škole “Dušan Korać”, “Marko Miljanov”, “Risto Ratković” i “Vladislav Sl. Ribnikar” iz Rasova. Oni će svojim maskama pokušati da dočaraju draž srednjeg vijeka.

Za srijedu i četvrtak organizatori su pripremili promociju Festivala, a ljubitelji fantastike imaće priliku da uživaju u više od 30 događaja, tako su za petak i subotu planirali promocije partnerskih festivala, SFeraKon (Zagreb), Art-Anima (Beograd), TolkiNiš (Niš), Istrakon i FFK (Pazin), FanFest (Celje), zatim predstavljanje zbirke o kraljicama iz Zenice, Regie fantastica iz Beograda, premijerno predstaviti Knjigu eseja i kratkih priča, profesora Zorana Živkovića, Slobodana Vukanovića, ovogodišnjeg dobitnika nagarde Zlatni zmaj, zatim romana uglednih književnika Gorana Skrobonje iz Beograda, Branislava Jankovića iz Niša,  Vanje Spirina iz Zagreba, Tihomira Jovanovića iz Beograda, Anta Zirduma iz Viteza, Zorana Petrovića i našeg Aleksandra Obradovića. Prvi put ove godine predstaviće se i hercegnovski Strip festival, zbirke i romani poznatih književnika iz Crne Gore i regiona, kao i izložbe.

Festival kao i cjelokupni projekat obuhvata više segmenata - književnost, nauku i teoriju, kulturno-umjetničke,  ali i zabavne sadržaje, a predstaviće se gosti iz pet država, odnosno iz više od 20 gradova iz cijelog regiona, osam partnerskih festivala, oko 30 pisaca iz država okruženja, i oko 200 mališana iz bjelopoljskih osnovnih škola i vrtića.

Maskenbal i ostale događaje, ljubitelji fantastike će moći da prate uživo na veb portalu radiobijelopolje.me, refesticon.com i fecebook stranicama Radio Bijelo Polje i Refesticon.

 

Redakcija Radija Bijelo Polje