Završeni konkursi za mlade preduzetnike i žene preduzetnice, prema preliminarnoj listi odobrena 24 projekta

Komisije za raspodjelu sredstava za finansiranje projekata za mlade preduzetnike i žene preduzetnice utvrdile su preliminarne rang liste, prema kojima je odobreno finansiranje ukupno 24 projekta, saopštila je članica komisija, Kristina Mrdak.

Ona je istakla da je na osnovu preliminarne rang liste odoboreno deset projekata mladih preduzetnika.

„Preliminarna lista je utvrđena 25. novembra, a prije nekoliko dana objavljena je i na sajtu Opštine Bijelo Polje, kao i na oglasnoj tabli. Prema ocjeni Komisije odobreno je deset projekata, dok je jedan odbijen na osnovu eliminatornih kriterijuma“, kazala je Mrdak.

Ona je istakla da su projekti podržani sa iznosom od 2 500 do 5 000 eura.

„Dva projekta su podržana sa tim najvećim iznosom, jer je procjena da to zaslužuju svojom inovativnošću“, dodala je Mrdak.

Članica Komisije za raspodjelu sredstava za finansiranje projekata saopštila je da je sačinjena i  preliminarna lista za podršku ženskom preduzetništvu.

„Prema toj listi odobrena je podrška za 14 projekata, koja se kreće od oko 2 hiljade do 4 900 eura“, navela je Mrdak.

Istakla je i da riječ o veoma kvalitetnim projektima kojima su mladi preduzetnici i žene preduzetnice konkurisali na oba poziva.

„Kada je riječ o projektima mladih preduzetnika, imamo one za izradu namještaja, otvaranje turističkog info biroa, butika, salona, ali i one inovativne poput projekta  HASHTAG. Takođe, imamo i sjajne ideje žena preduzetnica, poput projekta sušare za voće, kreiranje digitalne arhiva, pokretanje kreativnih radionica, proširenje frizersko-kozemtičkog salona, otvaranje cvjećara...“, navela je Mrdak.

Saopštila je i da nezadovoljni na rezultate preliminarne rang liste imaju pravo prigovora u roku od osam dana od dana objavljivanja rezultata.

„Ukoliko bude prigvora, o njemu će se posebno odlučiti i donijeće se konačna lista, a nakon toga i odluka o raspodjeli sredstava, poslije čega će oni koji su izabrani zaključiti ugovore sa predsjednikom Opštine“, navela je Mrdak.

Podsjetimo, za ovu namjenu je iz opštinskog budžeta izdvojeno ukupno 200 hiljada eura.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: arhiva RBP

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE