Kovačević: Publika uživala u predstavama Jesenjeg pozorišnog salona

Jesenji pozorišni salon koji je održan protekle sedmice u Bijelom Polju, zavrijedio je pažnju bjelopoljske publike, saopštio je direktor Centra za kulturu ,,Vojislav Bulatović Strunjo“, Milko Kovačević.

Kovačević je u izjavi za Radio Bijelo Polje kazao da su prepune sale, šest sjajnih predstava i večeri, razlog za zadovoljstvo organizatora.

,,Realizovali smo jednu divnu ideju. Važno je da su zadovoljni glumci i publika, a i mi kao organizatori. Bila je ovo prilika da se još jednom Bjelopoljsko pozorište i glumci predstave u najboljem svjetlu, i dokažu da oni jesu najbolji pozorišni amaterski ansambl u Crnoj Gori. Benefiti svega ovoga pripadaju građanima Bijelog Polja i široj publici, koja je u ovih nedjelju dana, koliko je trajao pozorišni salon, zaista bila oduševljena onim što je vidjela na pozorišnim daskama našeg Centra za kulturu. Mi smo, prilikom pripreme salona, željeli prikazati one predstave koje su u prethodnom periodu zavrijedile najveću pažnju, naše, vjerujem vrlo edukovane pozorišne publike“, istakao je Kovačević.

Prema njegovim riječima, predstava ,,Put po svijetu na trotinetu“ zadobila je najveću pažnju publike.

,,Pritom, to ne umanjuje vrijednost ostalih predstava,  jer su zaista sve reprezentativne, i kada se sve sabere lako se zaključuje da je Bjelopoljsko pozorište jedno od rijetkih u Crnoj Gori koje u svakom trenutku na svom repertoaru može postaviti šest do deset predstava, što je u današnjem vremenu vrlo rijetko za profesionalno, a kamoli za amatersko pozorište“, naveo je direktor Centra za kulturu.

Kovačević je istakao da su tokom decembra popunjeni svi termini za održavanje kulturnih dešavanja u Centru.

,,Građani će imati priliku da vide još nekoliko pozorišnih komada i filmova, a učestvujemo i u organizaciji zajedničkih programa sa Fudbalskim klubom "Jedinstvo" promocijom knjiga naših autora, i do 31.decembra svakoga dana će se nešto dešavati, tako da će publika imati šta da vidi“, naveo je direktor Kovačević.

Kazao je i da uveliko pripremaju program rada za narednu godinu.

,,Nameće se potreba da osim Festivala dramskih amatera, imamo kao tradiciju ovaj Jesenji pozorišni salon, jer u nekim razmacima od šest mjeseci bjelopoljska publika želi da ima kontinuiranu pozorišnu ponudu. Bijelo Polje ima i te kako edukovanu publiku, koja zna da cijeni i gleda pozorište, i to uvijek imamo na umu kada pravimo pozorišne programe“, zaključio je Milko Kovačević, u izjavi za Radio Bijelo Polje.

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto: arhiva RBP