Premijera predstave ,,Mirovna misija“ oduševila ljubitelje pozorišta

U okviru Festivala dramskih amatera, večeras je u Centru za kulturu održana premijera predstave ,,Mirovna misija“, koju je po tekstu Jovane Bojović, režirao i Slobodan Marunović. 

Komad koji donosi priču o porodici, ljubavi, ali i prolaznosti zavrijedio je veliku pažnju publike koja je scene ispratila brojnim aplauzima. 

Reditelj Slobodan Marunović, već sedmi put potpisuje režiju za bjelopoljsko pozorište,a kako je kazao za Radio Bijelo Polje, veoma je zadovoljan onim što su pokazali glumci, i kako ističe, uvjeren je da su se mnogi u ovoj priči prepoznali, nasmijali ali i zamislili pred životom. 

,,Meni je najvažnije da smo napravili dobru predstavu koja komunicira sa publikom, što su potvrdili i večerašnji brojni aplauzi. Dobro je da je tema ,,profunkcionisala“ na ovom prostoru, i među ovim ljudima“, dodaje Marunović. 

Mlada glumica, Deniza Halilović tumačila je lik zaljubljene djevojke, koja uprkos svim problemima koje današnja ljubavna veza trpi – uspijeva da sačuva svoju ljubav, i na kraju i bude zaprošena, pa je njoj i pripala nagrada od strane publike za najbolju žensku ulogu u predstavi. Ona je za Radio Bijelo Polje kazala da je zadovoljna reakcijama publike koja ih je podržala u velikom broju, i srećna jer se uloženi rad i trud isplatio. 

Glumac Sanjin Hajdaragić tumačio je lik mladića koji odlazi u mirovnu misiju u Avganistan, a pritom se razdvaja djevojke koju voli. On je kazao da su utisci divni. 

,,Šta drugo da očekujem kada radim sa ovakvom ekipom kao što bjelopoljsko pozorište. Utisci su odlični, reditelj Marunović odradio je veliku stvar, pokazao nam je kako na pravi način da iznesemo uloge, ali naravno i cjelokupna ekipa koja nam je od početka pružala podršku.Najbitnije je da je publika uživala, ali ako dobijemo nagradu svakako da bi to bio veliki uspjeh“, ističe Hajdaragić. 

Muziku za predstavu uradio je Slobodan Kovačević, scenski pokret Ana Halas, a kostime i scenografiju potpisuje Milivoje Mićo Kovačević. 

U predstavi igraju: Sanjin Hajdaragić, Predrag Vukojević, Sanja Ćirović, Deniza Halilović, Derviš Hadžikić i Damir Crnovršanin. 

U okviru pratećeg programa festivala, a u čast nagrađenih, glumci Kraljevskog pozorišta ,,Zetski dom“ sa Cetinja, izvešće predstavu ,,bog masakra“, koju je po tekstu Jasmine Reze, režirao Siniša Evtimov.

 Autorka i foto: Eldina Idrizović

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE