Masličićev ciklus pejzaža potvrđuje slikara bogatih poetika

 Izložba slika akademskog slikara Irvina Masličića,"Pogled u vrhove" otvorena je danas u bjelopoljskom Centru za kulturu ,,Vojislav Bulatović - Strunjo''.

Umjetnik se predstavio sa tridesetak slika galerijskog formata, rađenih u tehnici ulje na platnu, sa motivima sjevera Crne Gore.

Otvarajući izložbu akademski slikar Luka Joksimović je pročitao osvrt profesora dr. Draška Došljaka, koji je kazao da je čovjek prirodno zagledan u vrhove, ali kada se slikar zagleda u njih onda nastaju djela koja šalju lirske poruke.

“Masličićev ciklus pejzaža potvrđuje slikara bogatih poetika. Onih poetika koje kod posmatrača ostavljaju snažan slikarski pečat. Zbog takvog pečata je slikarstvo umjetnost, a Irvin Masličić odličan slikar” istakao je Došljakove navode Joksimović.

Autor je kazao da je riječ šesnaestoj samostalnoj izložbi, a da drugi put prikazuje svoje radove u Bijelom Polju.

“Nakon Mojkovca izložba je priređena i u Bijelom Polju, a radi se o motivima iz mog neposrednog okruženja, rijeke, kanjoni, planinski vrhovi sa motivima sa sjevera Crne Gore sa interesantnim kolorističkim skladovima, koji na kraju i daju pečat svakom umjetniku” naveo je Masličić.

Irvin Masličić je završio Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu u klasi profesora Radoslava Tadića. Magistrirao je istoriju kulture na Istorijskom institutu Crne Gore u Podgorici.

Imao je do sada 16 samostalnih izložbi i preko 40 kolektivnih u zemlji i inostranstvu.  Učestovao je na 27 međunarodnih likovnih kolonija i simpoziuma. Studijski je boravio u “Cite international des Arts” u Parizu.

Program je vodila Slađana Bubanja-Merdović.

 

 

Autorka i foto Vanja Šabanović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE