Državna izborna komisija (DIK) utvrdila je konačne rezultate izbora u Crnoj Gori, koji su održani 30. avgusta, saopšteno je iz tog tijela. Koalicija "Odlučno. DPS - Milo Đukanović" osvojila je 30 mandata, koalicija "Za budućnost Crne Gore" 27, koalicija "Mir je naša nacija" deset, a platforma "Crno na bijelo" četiri.

Na ponovljenom glasanju za parlamentarne izbore na biračkom mjestu sedam u Petnjici biračko pravo iskoristila su 152 građanina, što je 35 odsto ukupnog broja upisanih.

Na ponovljneim izborima na biračkom mjesti broj sedam u Penjici do 9 sati glasalo je 28 građana, prebosi Radio Petnjica. Biračko mjesto broj 7 Vrševo/Azane otvoreno je jutros u 7 sati.

Državna izborna komisija (DIK) trebalo bi da najkasnije do ponedjeljka saopšti konačne rezultate parlamentarnih i lokalnih izbora održanih 30. avgusta. Portparol DIK-a Mersudin Dautović kazao je agenciji MINA da će se ponovljeni izbori na jednom biračkom mjestu u Petnjici održati u četvrtak. “Rok za podnošenje prigovora je 72 sata, odnosno nedjelja veče.

Radio Bijlo Polje direktno prenosi 50 Ratkovićeve večeri poezije na Veb TV-u

 

SVEČANA AKADEMIJA POVODOM 50. RVP

19:00h Velika sala Centra za kulturu

Obraćanje direktora JU Ratkovićeve večeri poezije Kemala Musića

Obraćanje predsjednika Opštine Bijelo Polje Petra Smolovića

Obraćanje ministra kulture Aleksandra Bogdanovića

Promocija sabranih djela Rista Ratkovića LIM  (Poezija)

Učestvuju: Pavle Goranović, Kemal Musić i Dragić Rabrenović

 

 

 

 

Radio Bijlo Polje direktno prensi 50 Ratkovićeve večeri poezije na Veb TV-u   

 

DAN JE DOLAZIO KAO KURJAK

12:00 Kuća Rista Ratkovića

Naučno-stručni skup Književno stvaralaštvo Rista Ratkovića

Učestvuju: prof. dr Sonja Tomović Šundić (MNE), prof. dr Miomir Milinković (SRB), MA Milica Milenković (SRB), prof. dr Andrijana Nikolić (MNE), MA Aleksandra Tomović (MNE), Dragan Popadić (MNE), Bogić Rakočević (MNE)

Moderator: dr Andrijana Rabrenović

 

 

 

 

 

Izborni dan protekao je u mirnoj atmosferi, karakter i obim nepravilnosti nijesu ugrozili regularnost ukupnog izbornog procesa, a svi akteri izbornog procesa su prihvatili izborne rezultate, saopšteno je iz Centra za monitoring i istraživanje (CeMI).

Izbori u Crnoj Gori protekli su mirno i u kompetitivnoj atmosferi, sa velikom izlaznošću, navodi se u zajedničkoj izjavi visokog predstavnika EU za vanjsku politiku i bezbjednost Žozepa Borela i evropskog komesara za proširenje Olivera Varheljija.