Rodila petoro djece drugim ženama

Didi Peri (50) iz Dalasa u SAD-u počela je sa surogat majčinstvom prije osam godina, 16 godina nakon što je rodila posljednje od svoje troje djece.

Parovima, koji su imali problema sa postizanjem i održavanjem trudnoće, nosila je i na svijet donijela petero djece. Posljednj porođaj imala je prije svog 50-og rođendana. Svaki put su ljekari u njenu matericu ubacivali embrion pravih roditelja, sve išlo glatko.

Kada su ta djeca provirila svoje glavice u porodilištu, njihovi roditelji su plakali od sreće.

“Teško je riječima opisati koliko su to bili emotivni trenuci. Teško mi je da opišem kako sam se ja osjećala dok sam ih gledala kako prvi put uzimaju svoje dijete u ruke, gledaju ga i plaču od sreće. Bilo je to nevjerovatno”, ispričala je ona, a prenosi Daily Mail.

Didi kaže da joj je glavna motivacija bila da pomogne parovima koji su jako željeli da imaju dijete. Priznaje i da je uživala dok je bila trudna. Kada je osjećala pomjeranje živog bića u sebi, osjećala se zdravo i u šali kaže kako je zavisna o trudnoći.

Nikada nije imala problema da se odvoji od te djece nakon što ih je rodila, jer je bila svjesna od samog početka da to nisu njeni mališani.

Iako mnoge žene pristaju da budu surogat majke zbog novca, Didi tvrdi da njoj to nije bilo na prvom mjestu, već dodatni bonus. Mnogi parovi traže mlađe žene da nose njihovo dijete, ali bilo je i onih kojima Didine godine nisu smetale.

“U početku sam planirala da nosim dijete jednoj porodici, ali nakon tog iskustva čistog zadovoljstva, znala sam da to moram da ponovim. Zahvalna sam što sam pronašla parove kojima nije smetalo to što sam starija od 40 godina. Nikada to nisam radila zbog novca, zaista sam željela da pomognem tim ljudima”, kaže Didi.

Nakon što je rodila peto dete kao surogat majka, odlučila je da više neće. Sada radi u agenciji “Surrogate Solutions” kao koordinatorka – spaja buduće surogat majke sa parovima koji žele da dobiju bebu.

“Jako volim svoj posao. Više nisam ta koja nosi bebe, ali sam još uključena u pomaganje formiranja porodice. Osjećam kao da je surogat majčinstvo ušlo u moj život iz nekog razloga, da pomažem ljudima da bi dobili svoje potomke”, dodala je.

Njena najmlađa ćerka Šejna ima 23 godine i razmišlja o tome da i ona krene majčinim stopama. Didi je zbog toga ponosna:

“Divno je što sam je imala priliku da je podstaknem na to”.

Izvor:Cdm