OVO NISTE ZNALI: Evo šta vam se može DOGODITI kada stavite BIJELI luk u UVO!

Svi znaju da bijeli luk im nebrojeno mnogo zdravstvenih efekata, ali i da isto tako ima jako neprijatan miris i oštar ukus.

Da li ste znali da se bijeli luk može koristiti u terapiji nježnih djelova tijela? Kao što je, na primjer, unutrašnjost uha...

Ako ostavite komadić bijelog luka u uhu tokom noći, to će ti očistiti uho iznutra. Kisjelina iz bijelog luka će ući u uho i očistiti sva "strana tijela" koja se u njemu nalaze (od viška voska do gljivica).

Ako imate upalu uha ili vam zvoni u ušima, slobodno isprobajte. Antibakterijska svojstva bijelog luka će očistiti uši (omekšati smolu u ušima) i spriječiti infekciju!

Ali, da bi ova "terapija" bila uspješna, potreban vam je organski bijeli luk. Dakle, bez ikakvih pesticida (koji vašem uhu mogu načiniti više štete od koristi). Jednostavno odstranite vrhove češnja, oljuštite ga i stavite u uho. Nemjestite češanj tako da ne ispadne, ali pazite da vas ne žulja i ostavite tako preko noći. Ujutro uši isperite vodom i dobro ukoliniteostatke fosforne kisjeline koja se iscijedila i komadiće bijelog luka.

izvor:kolektiv.me