DPS zanima da vladaju CG, zato im ja smetam

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić   odgovara danas u parlamentu na pitanja predstavnika poslaničkih klubova. Premijer je, odgovarajući na pitanje predstavnika DPS-a i Liberalne partije Danijela Živkovića "šta ga podstiče da uzurpira mjesto predsjednika Vlade, koje mu više ne pripada", rekao da  DPS samo zanima da i dalje vladaju Crnom Gorom, zbog čega im je on kao premijer problem.

  Odgovarajući na pitanje predstavnika kluba Demokrata – Demos – Mir je naša nacija, Borisa Bogdanovića, da li će Vlada dati pozitivno mišljenje na vraćanje naknada majkama po osnovu rođenja troje ili više djece, te vraćanje dječjeg dodatka za djecu do 18. godine života, premijer je podsjetio da je pravo na naknadu ostavilo nešto više od 22.000 žena u Crnoj Gori. On je rekao da Vlada podržava svaku inicijativu koja je usmjerena ka socijalnoj pravdi, navodeći da nije urađena fiskalna procjena tih troškova na budžet države. I prijedlog za dječji dodatak djeci do 18-e godine života je dostavljen bez fiskalne procjene na budžet, zbog čega je potrebno napraviti procjenu koliko je potrebno novca za tu namjenu. Šef kluba "Crno na bijelo" Miloš Konatar pitaće šta je Vlada uradila po pitanju pravde, borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije i na vraćanju nade građanima da će Crna Gora biti pravedna, socijalno odgovorna, država jakih institucija i vladavine prava.

Poslanik Raško Konjević, predstavnik Socijaldemokartske partije i albanske koalicije "Jednoglasno", pitaće Krivokapića da li namjerava da premijersku funkciju i dalje obavlja kao vjernik jedne vjerske zajednice, urušavajući sekularni karakter zemlje. Predstavnika Socijaldemokrata Damira Šehovića interesuje koje aktivnosti Vlada planira da bi se riješili problem političke, institucionalne, ekonomske, zdravstvene i bezbjednosne krize.  Poslanika Socijalističke narodne partije Dragana Ivanovića interesuje kada građani mogu očekivati popis stanovništva, domaćinstava i stanova i da li će ga biti. Poslanik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović pitaće koliko je sredstava Vlada planirala u budžetskoj 2022. godini za zavrsetak započetih projekata u opštinama na sjeveru i za putnu i vodovodnu infrastrukturu gdje žive manje brojni narodi.