Nevjerovatne akrobacije sa slonovima

4 8 slonoviRene Kaseli Junior (20) je akrobata i dreser životinja i zajedno sa pet afričkih slonova nastupa u mađarskom nacionalnom cirkusu, izvodeći akrobacije koje se rijetko viđaju.

Živahni akrobata proveo je posljednje četiri godine nastupajući u cirkusu.

“Moja tačka sa slonovima je prilično jedinstvena. Ja sam jedina osoba na svijetu koja izvodi kombinaciju gimnastičke tačke i rada sa slovima”, rekao je Rene.

Nedavno se na internetu pojavio snimak na kom se vidi kako se slonovi dobacuju Reneom, a već postoje brojni snimci iz cirkusa.

“Oni su kao moja porodica. Odrastao sam sa njima, pa ih posmatram kao braću i sestre”, govori Rene.

Njegova porodica se decenijama bavi dresiranjem životinja, a on je čak sedmo koljeno koje se time bavi.

Kaže da ima poseban odnos sa slonovima i kad drugi kritikuju ophođenje prema tim životinjama on ih brzo razuvjeri.

“Ljudi ne znaju kako je slonovima kod nas. Oni su srećni i imaju sve što im je potrebno”, odgovara Rene.

4 8 slonovi

Kada podučava slonove on insistira na tome da ih inspiriše na pozitivan način pa im čak i da nagradu kada uspješno obave neki zadatak. Stalno ponavlja da su slonovi jako pametne životinje i se on prema njima ponaša na najbolji mogući način.

Dodaje i kako bi samo cirkusi koji rapolažu sa velikim, travnatim površinama trebalo da drže slonove kako bi oni mogli slobodno da trče u prirodi.

“Naši slonovi su na slobodi po cio dan i noć. Mi njih ne vezujemo. Ostali cirkusi koji žele da „iznajme“ naše slonove ili druge životinje znaju da ne mogu da učine ako im ne obezbijede dobar tretman”, kaže Rene.

Slonovi u ovom cirkusu svakodnevno dobiju tuširanje i u danima kada nastupaju Rene se posebno pobrine za to da ne provedu previše vremena ispod šatora.

On misli da je to što je sa njima toliko blizak i što se ponaša tako kako se ponaša upravo razlog zašto oni toliko dobro sarađuju.

Izvor: Novosti