Abazović obišao prostorije Sektora za borbu protiv kriminala

Potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović i pomoćnik direktora Uprave policije Dejan Knežević obišli su prostorije Sektora za borbu protiv kriminala i sastali se sa načelnicima više odsjeka i zapošljenima u tom sektoru, kako bi se uvjerili u kakvim uslovima i sa kakvom opremom rade zapošljeni u tom Sektoru.

Govoreći o značaju Sektora za borbu protiv kriminala, potpredsjednik Abazović se zahvalio na doprinosu koji službenici ovog Sektora daju u sveukupnoj borbi države sa organizovanim kriminalom, ističući žrtvu koji oni svakodnevno podnose rješavajući nasloženije slučajeve iz oblasti organizovanog kriminala.Iskazujući želju da se mijenja percepcija javnosti prema Upravi policije, Abazović je naveo da će od Kabineta potpredsjednika Vlade imati podršku i zahvalnost za sve aktivnosti u borbi protiv organizovanog kriminala i naglasio da očekuje još bolje rezultate, kako bi na kraju konstatovali rezultate koji su za pohvalu i u međunarodnim okvirima.„Sve što se traži od vas je da radite profesionalno i u interesu države Crne Gore. Nikakvu obavezu nemate prema bilo kojim drugim strukturama.

Pomoćnici direktora Uprave policije su slobodni da biraju svoje timove i organizuju rad kako oni misle da treba, ali i da snose odgovornost za rezultate koje isporučuju“, saopštio je na sastanku potpredsjednik Vlade dr Dritan Abazović.Konstatujući da poslije zdravstvenih radnika ovaj sektor javne uprave trpi najveći pritisak u državi, Abazović je naglasio da su rezultati rada ovog Sektora kompatibilni sa napretkom u pregovaračkom procesu sa EU koji se tiče poglavlja 23 i 24.„Moramo da promijenimo izvještaje Evropske komisije koji su godinama isti što se tiče vladavine prava i borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije. Ako želimo osigurati bolju budućnost za našu državu, moramo isporučiti rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije. Crna Gora treba da se nađe u savezu demokratskih država“, zaključio je Abazović.

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE