Spavanje pod zvijezdama i kampovanje trend za 2021

Krajem svake godine objavljuju se razna istraživanja koja predviđaju trendove koji će obilježiti godinu pred nama. Jedan od njih je i Pinterest, društvena mreža koju koristi više od 400 miliona ljudi u potrazi za idejama i inspiracijom na svim poljima – od mode i ljepote do uređenja doma i putovanja. Na osnovu podataka pretraživanja korisnika u proteklih 12 mjeseci, stručnjaci s Pinteresta tako predviđaju što će nas ove godine najviše privlačiti, odnosno koji će to trendovi obilježiti 2021.

Korisnici Pinteresta sve više pretražuju “nomadska putovanja” koja su zamijenila luksuzne destinacije. U 2021. tako ćemo ići na kratka vikend putovanja, posjećivati nacionalne parkove, a za bijeg iz grada savršene će biti kućice i kolibe u šumama čija je popularnost posljednjih mjeseci eksplodirala. Spavanje pod zvijezdama, kampovanje i ponovni dodir s prirodom ono je što većinu putnika danas zanima, barem ako je suditi prema pretraživanju na Pinterestu. Uz navedeno, s obzirom da većina više nije vezana za kancelarije, rad na daljinu biće odlična prilika da mnogi spoje ugodno s korisnim.

Umjesto da nam služi kao sredstvo za bijeg, automobil će nam ove godine biti mjesto za bijeg. U njemu ćemo se družiti, a služiće nam i kao mjesto za sastanke i gledanje filmova. Naime, korisnici Pinteresta u protekloj su godini pretraživali pojmove kao što su ‘car date night’, ‘drive-in cinema’, ali i ‘car man cave’. Ukratko, od romantičnih spojeva do mjesta koje će nam poslužiti da se nakratko opustimo, auto će nam postati bitan dio načina na koji živimo.

Izvor i foito: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković