U kući ima 480 mačaka i 12 pasa, hiljade eura troši na hranu

Uprkos žalbama komšija i sve većim troškovima Marjam al Baluši, penzionisana državna službenica iz Maskata u Omanu ne odustaje od njege 480 mačaka i 12 pasa.

“Smatram da su životinje, posebno mačke i psi, vjerniji od ljudi”, rekla je ona dok se desetak mačaka i pasa bori za njenu pažnju dok im dijeli poslastice na krevetu u svom domu, prenosi AFP.

Marjam al Bašuri, koja je kao dijete izgubila roditelje, tokom godina je proširila svoju menažeriju. Rekla je da se identifikuje sa svojim krznenim drugarima, od kojih su mnogi spašeni od teškog uličnog života.

Uz pomoć okoline i pretplatnika na društvenoj mreži Instagram, ona mjesečno troši oko 6.500 eura za hranu, pranje i njegu svojih štićenika, od kojih je 17 slijepih.

Jedna prostorija u njenoj kući puna je kaveza. Životinje mogu slobodno da se kreće, ulaze i izlaze iz kaveza.

“Sve je počelo 2008. godine kada je moj sin kupio malu persijsku mačku. Kao mnoge majke, odbila sam da se brinem o njoj, jer navodno nisam voljela životinje, a moj sin nije mnogo brinuo o mački”, rekla je Marjam i dodala da se sve preokrenulo kad je dvije godine kasnije došla druga mačka

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković