Toliko je stresna godina da se i bebe rađaju sijede

Novorođenčad su fascinantna. Otkrivene su brojne neobične činjenice o njima, a svejedno nas i dalje uspijevaju iznenaditi.

Upravo to se dogodilo kada su jedni roditelji ugledali svoju novorođenu bebu sa sijedom kosom. Fotografiju bebine simpatične frizure podijelili su i na popularnoj stranici Reddit te su izazvali lavinu reakcija, prenosi Index.

Mnoge, pa čak i roditelje ove djevojčice, je njena kosa podsjetila na popularne anime likove koji često imaju upravo takvu boju kose. U ovom žanru sijeda kosa često predstavlja mudrost i zrelost, ili ponekad i “mračnu” osobnost likova.

“To nije kosa anime lika. To je kosa anime protagonista. Vi i vaša supruga biste trebali na brzinu sastaviti testament. Nije vam ostalo puno vremena”, jedan je od komentara, očigledno, ljubitelja žanra anime.

“Njene moći neće se vidjeti idućih nekoliko godina. Pripremite se i budno pazite na nju!”, poručio je roditeljima drugi.

Ipak, najviše pažnje je privukao komentar korisnika koji smatra da je za sve kriva ova neobična, pandemijska godina: “2020. je toliko stresna da se i bebe rađaju sijede.”

Ipak, drugi su zaključili kako sijeda kosa ili sijedi pramenovi nisu toliko neobična pojava kod novorođenčadi te da nema razloga za dublje analize.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković