Ljudi gledaju, i ne vjeruju: Trudnica trči u 9. Mjesecu(video)

Snimak 28-godišnje Makene Miler koja trči u devetom mjesecu trudnoće postao je viralni hit.

Ova Amerikanka je tokom čitave trudnoće trčala pet do šest puta nedeljno, s tim što ju je u prvim mjesecima brinulo kako će sve to ići u posljednjem trimestru.

Ipak, rekla je suprugu da je procijenila kako će i dalje moći da pretrči milju, tj. 1,6 kilometara za sedam minuta.

“Da bi me motivisao, rekao je da će mi dati 100 dolara ako uspijem da pretrčim milju za osam minuta, i to u devetom mjesecu trudnoće”, rekla je Makena za BuzzFeed.

I ne samo da je uspjela da održi obećanje već je to učinila za 5:25 minuta, a ne za osam, kako je bio dogovor. Sada video njenog trčanja na TikToku ima više od tri miliona pregleda.

Šta kažu doktori

“Moj prvi ljekar me je podržavao jer je i ranije radio sa sportistima. Drugi je ipak bio malo više skeptičan, sve dok nismo odradili ultrazvuk koji je pokazao da je beba potpuno zdrava. Nakon toga mi je samo naglašavao koliko je važno da više unosim kalorije”, objašnjava Makena.

Treba paziti i na izbor vježbi.

“U suštini, ako je neko radio određenu vježbu prije trudnoće, može da nastavi s tim i u trudnoći, uz neke izuzetke (recimo, vruća joga i sportovi s bliskim kontaktom). Treba preduzeti opšte mjere predostrožnosti, tj. paziti na hidrataciju, zaustaviti se ako vam se zavrti u glavi ili ako osjetite da vam je loše. I, naravno, ako je riječ o rizičnoj trudnoći i ljekar je savjetovao mirovanje, onda treba izbjegavati fizičku aktivnost”, dodala je doktorka Dženifer Linkoln za BuzzFeed.

Izvor i foto: Kolektiv.me

Tekst objavila: Ljilja Brajković