Djevojka sama gradi kuću, postala inspiracija mnogima

Inžinjerka iz Južnoafričke Republike postala je inspiracija drugima, nakon što su fotografije na kojima je izgradila produžetak svoje kuće postale viralne na društvenim mrežama.

Prošlog mjeseca Južnoafrička Republika slavila je Mjesec žena, a 26-godišnjakinja iz Pietermaritzburga postala je zaštitno lice kampanje nakon što su fotografije postale viralne.

Na slikama se vidi žena kako sama priprema cement, mjeri i slaže građevinske blokove. Osim brojnih pohvala koje je dobila, inspirisala je brojne druge žene da slijede svoje snove, prenosi Oddity Central.

Južnoafrički mediji uspjeli su da uđu u trag junakinji viralnih fotografija, za koju se ispostavilo da je obučena građevinska inžinjerka Zama Filisive Zungu, koja je strast prema građevinarstvu naslijedila od oca.

Zama je rekla da nikad prije nije radila u građevinarstvu, ali da su joj praktični ispiti koje je položila tokom fakulteta dali samopouzdanje da može sama da dogradi svoju kuću.

“Dobra sam u ovome. Renoviranje mog doma istovremeno je vrlo zabavno i uzbudljivo, praktičniji zadaci zabavniji su od teorije”, zaključila je inžinjerka kojoj je san da ima svoju građevinarsku firmu.

 

Izvor i foto: CdM

Tekst objavila: Jasminka Mulić