Policija jurila 60.000 pilića po auto-putu

Sjeverna traka auto-puta kod mjesta Bevano u Italiji satima je bila zatvorena za saobraćaj zbog bizarnog incidenta. Kako pišu italijanski mediji, vozač kamiona je iz nepoznatih razloga izgubio kontrolu nad vozilom i prevrnuo se, a onda su iz kabine istrčali pilići koje je prevozio i počeli da bježe po auto-putu.

Na lice mjesta brzo je stigla policija, a potom i vatrogasci i ljekari, jer se suvozač zaglavio u kabini i nije mogao da napusti kamion. Vozač, na sreću, nije zadobio nikakve povrede, a njegov saputnik je, pošto su vatrogasci isjekli konstrukciju kabine i izvukli ga napolje, prevezen u lokalnu bolnicu i, prema riječima ljekara, dobro se osjeća.

Međutim, da bi ponovo osposobili auto-put za ostale vozače, policajci su morali da ulove sve piliće koji su preplavili saobraćajnicu. A njih je bilo - ni manje ni više - nego 60.000!

U akciji "čišćenja auto-puta" od pilića i njihovog vraćanja u prikolicu kamiona učestvovalo je više od stotinu ljudi, kako onih u policijskim unifromama, tako i volontera društva za zaštitu životinja i veterinara iz obližnjih mjesta.

Ovaj nesvakidašnji poduhvat trajao je skoro četiri sata, koliko je bilo potrebno "uloviti" sve piliće i vratiti ih u kabinu kamiona.

 

Izvor I foto: Analitika

Tekst objavila: Jasminka Mulić